bohus.dk

7 typer pæresorter

Hvornår er pærer i sæson?

Generelt er pærer i sæson fra august til oktober, selvom der kan være nogle variationer afhængigt af, hvor den sort, du har i tankerne, dyrkes. I USA er over 90 % af de pærer, der er tilgængelige i supermarkeder, dyrket på hjemmemarkedet.

Pæretyper

Asiatisk pære

Asiatiske pæretræer er hjemmehørende i Østasien, men i dag dyrkes de over hele verden, inklusive i USA. Asiatiske pærer er store og saftige. De har et højere vandindhold end de fleste europæiske pæresorter. Dette vandindhold giver frugten en lækker tekstur, når den spises rå, men gør dem mindre velegnede til bagning og marmeladefremstilling.

Bosc pear

strong>

Bosc-pæren, nogle gange kendt som Kaiser-pæren, er hjemmehørende i Frankrig og Belgien. Det er opkaldt efter Louis Bosc, en fransk gartner. Bosc pærer er en dyb brun farve og har en lidt ru skræl. Deres kød er fast og saftigt. Denne tekstur gør Bosc-pæren velegnet til bagning eller pochering.

Bartlett-pæren

Bartlett-pæren, nogle gange kaldet Williams pære, modner fra grøn til gul. For at se, om disse pærer er helt modne, skal du trykke let på pæren nær stilken. Hvis frugten giver lidt under pres, er den klar til at spise. Bartlett-pærer har en smøragtig konsistens og er de pærer, der oftest bruges til konserves i USA

Anjou

Anjou-pærer er velegnede til bagning, pochering eller stegning. Når de spises rå, har de en subtil sødme og let citronsmag. Anjoupærer kan være røde eller grønne. De har en kort hals og en klokkeformet krop.

Comice

Comice-pærer blev oprindeligt dyrket i Frankrig. De er kendt som den sødeste pæresort, og er ofte sorten, der sendes i gaveæsker. På grund af dette får de nogle gange kaldenavnet “julpæren”. Comice-pærer har lysegrøn hud med en lyserød rød rødme.

Taylors guld

Taylor’s Gold-pærer blev først opdaget i New Zealand. Deres navn er et nik til deres gyldenbrune hud. Taylor’s Gold pærer kan være en mutation af Comice pæren. Taylors guldpærer er gode til at lave mad, bage eller spise rå.

Seckel-pærer

Seckel-pærer sporer deres oprindelse til Pennsylvania. Disse pærer er små med en kort hals og rund krop. Deres kød er sødt og sprødt. Frugten har et større korn end de fleste europæiske sorter. Den høstes om efteråret, men gemmer sig godt og kan spises hele vinteren.